Veelgestelde vragen over camperhuur

U kunt uw camper op verschillende manier reserveren bij rent easy:

  • Ter plaatse bij uw lokale rent easy verhuurlocatie
  • Via het centrale boekingsbureau per telefoon +49 7562 913 89 – 290 (english & deutsch)
  • Via email: reservation(at)rent-easy.eu (english & deutsch)
  • via het boekingsportaal op www.rent-easy.nl

Via ons online boekingsportaal onder "boek hier", kunt u uw vakantiewensen 24/7 omzetten in realiteit.

Over het algemeen gunnen wij u 14 dagen voorpret; maar wanneer u eerder wilt vertrekken dan vragen wij u contact te zoeken met het respectievelijke verhuurlocatie.

Uiteraard zijn onze collega's graag bereid om een afspraak met u te maken, zodat u op afspraak het voertuig kunt komen bezichtigen. Wij raden u explicitet aan alleen op afspraak te komen, zodat de aanwezigheid van een voertuig uit de door u gewenste categorie gegarandeerd kan worden, aangezien onze voertuigvloot uiteraard vaak "op vakantie" is.

Voor voertuigen met een maximaal totaal gewicht lager dan 3.500 kg (Active, Family, Exclusive Classic, Extra), is de minimale leeftijd 21 jaar en dient de bestuurder zijn rijbewijs minstens een jaar in zijn bezit hebben. Voor voertuigen boven de 3.500 kg (Exclusive First, Premium), is de minimale leeftijd 25 jaar en dient de bestuurder zijn rijbewijs minstens 3 jaar in zijn bezit te hebben.

U kunt op het moment dat u het voertuig afhaalt, kostenloos extra bestuurders laten registreren. Houdt er wel rekening mee, dat de huurder verantwoordelijkheid draagt voor de extra bestuurders.

Ja, afhankelijk van het geldende seizoen, kennen wij een minimale huurperiode van 7 tot 14 dagen. En kortere huurperiode is, wanneer er passende boekingsvrije periodes zijn, in overleg met de verhuurlocatie mogelijk.

Alle reizen binnen Europa zijn mogelijk. Reizen naar Oost-Europa en landen buiten Europa dienen eerst voor akkoord te worden voorgelegd aan de verhuurlocatie. Reizen naar oorlogsgebieden en crisisgebieden zijn verboden.

Wij raden u een relaxt begin van uw vakantie aan. De uitgiftetijd van onze voertuigen is 's middags en neemt ongeveer 1 uur aan formaliteiten en de introductie van uw mobiele vakantieverblijf in beslag. Gebruik deze dag om profesioneel kennis te maken met het voertuig en plan wat extra tijd in om zonder stress de camper in te kunnen pakken. De volgende dag kunt u dan, na een goede  nachtrust, uw reis beginnen. Voor uw eigen veiligheid en die van uw medereizigers, raden wij u ten zeerste af om op de dag dat u het voertuig afhaalt nog lange afstanden te gaan rijden. Zeker wanneer u met kinderen reist, dient dit serieus genomen te worden. 

De uitgifte en introductie van het voertuig vindt plaats op de door u gekozen verhuurlocatie. Wij bieden geen afhaalmogelijkheden buiten onze verhuurlocaties aan.

Dit kunt u het beste aan uw eigen verhuurslocatie vragen. Soms kunt u uw privé voertuig bij de verhuurlocatie plaasten en soms kan onze collega ter plekke u een alternatieve parkeerplaats adviseren.

Op de dag dat u de camper komt afhalen, wordt deze van binnen en buiten schoon aan u afgeleverd. Wanneer u de camper terugbrengt, dient deze van binnen te zijn schoongemaakt; de buitenkant wordt schoongemaakt door de verhuurlocatie. Wanneer de binnenzijde niet- of niet helemaal schoon is, zullen de kosten van het reinigen van het interieur aan u worden berekend. Voor het niet ledigen van de vuilwatertank of het cassettetoilet wordt respectievelijk, separaat een reinigingsbedrag van € 180,- aan u in rekening gebracht. Deze kosten dienen direct bij de verhuurlocatie te worden voldaan.

Huisdieren mogen alleen in overleg met de verhuurlocatie worden meegenomen op reis. Let er wel op dat het voertuig net zo schoon terug dient te worden gebracht als wanneer er geen huisdier mee is geweest. Het meenemen van huisdieren kan leiden tot hogere en additionele schoonmaakkosten. Vanzelfsprekend is de huurder zelf volledig verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van het huisdier, volgens de geldende wettelijke richtlijnen en dient de huurder zich te houden aan voorschriften betreffende gebiedsverboden en vaccinaties.

Onze campers zijn zo ontworpen dat zij zichzelf kunnen vervoeren. Zij beschikken over eigen motorisatie en een opbouw die ontworpen is om in te leven. Caravans kunnen niet zelf rijden en dienen door een auto te worden getrokken. Wij verhuren geen caravans.

Via het menu "locaties" vindt u contact informatie, openings- uitgifte- en terugbrengtijden en verdere informatie over de verhuurlocatie. Via dit menu kunt u ook de voor u dichstbijzijnde verhuurlocatie vinden.

Het huren van een camper van een particulier tegen betaling is een commerciële activiteit en dient ook als zodanig te worden geregistreerd. Huren van een particulier is in die zin  dus niet mogelijk. Wanneer u een camper huurt ,verzeker uzelf er dan van dat bij de voertuigdocumenten staat vermeld dat het gaat om een "zelf bestuurd verhuur voertuig". Wanneer dit nergens vermeld staat bent u onderweg niet verzekerd.

Wanneer u betrokken bent bij een ongeval, bent u verplicht het aanwezige schadeformulier volledig in te vullen. Wanneer er brand heeft plaatsgevonden, diefstal, schade door ondoordachtzaamheid of andere schade dienen de politie en de verhuurlocatie op de hoogte gebracht te worden. De verhuurlocatie dient gedetailleerd te worden geïnformeerd over de omstandigheden van het ongeval. Het verhalen op schade door andere bij het ongeval betrokken partijen wordt niet erkend.

Vragen over het voertuig

Antwoorden op algemene vragen bij het onderwerp "Op weg in een gehuurde camper"

Afhankelijk van de voertuigcategorie van het door u geboekte voertuig is het brandstofverbruik ongeveer 9 - 16 l/100 km.

Op de dag van ophalen van het voertuig ontvangt u 2 gasflessen van 11kg, een volledig en een half gevulde. Deze vullingen horen bij de huurpijs en de flessen mogen dus leeg worden geretourneerd. U kunt de gasflessen laten vullen bij veel tankstations, campingshops en op de meeste campings. In de meeste gevallen gaat het dan niet om vullen maar om het omwisselen van uw lege fles voor een nieuwe volle fles. Wilt u er op verdacht zijn dat deze flessen wel zijn voorzien van de juiste aansluiting, dezelfde als op de flessen die u van ons heeft meegekregen.

Onze voertuigen zijn uitgerust met een verswatertank van 100 - 190 l en een vuilwatertank van 100 - 150 l. Veel tankstations, campings en camperplaatsen bieden de mogelijkheid de verswatertank te vullen en het vuilwater af te voeren. In de meeste gevallen wordt hiervoor maar een kleine vergoeding voor gevraagd.

Ja, de gehele verhuurvloot van rent easy is uitgerust met een anti-remblokkeersysteem (ABS)

U kunt alleen gebruik maken van 230V wanneer het voertuig extern is aangesloten op het 230V net op bijvoorbeeld de camping. Benodigde adapters en een kabelhaspel zitten in de verhuurprijs verwerkt. Wanneer u rijdt of niet extern bent aangesloten op 230V, werkt het electronisch systeem in het voertuig op een extra 12 V accu in de opbouw.

Financiële zaken en wijzigingen in de boeking

Hier vindt u de antwoorden op vragen met betrekking tot betaling en boeking van de verhuurcampers.

Wanneer uw boeking in verschillende seizoen valt, zullen de huurdagen exact aan het respectievelijke seizoen worden berekend.

Uiterlijk op de afhaaldag dient er een borg van € 1.500,- te zijn ontvangen door de verhuurlocatie. U kunt dit bedrag van te voren overmaken of op de afhaaldag zelf pinnen (geen contante betaling). Wanneer u de borg via een credit card betaald dienen de huurder en de eigenaar van de creditcard dezelfde persoon te zijn. De verhuurlocatie mag geen voertuig meegeven wanneer de borg niet volledig door hen is ontvangen.  

Tot 30 dagen voor de origineel afgesproken startdatum van de huur, mag u eenmalig van voertuigcategorie wisselen - voor zover deze beschikbaar zijn -, de totale huursom mag hierdoor niet verminderen. Wanneer dit wel het geval is zal er een administratieve vergoeding van € 50,- per wijziging worden berekend.

Wanneer u een bindende boeking annuleert, worden de volgende annuleringskosten berekend:

  • Tot 61 dagen voor start huurperiode, 30% van de huursom;
  • Tussen 60 en 31 dagen voor start huurperiode, 50% van de huursom;
  • Minder dan 30 dagen voor start huurperiode, 85% van de huursom;
  • am Tag der Anmietung oder bei Nichtabnahme des Fahrzeugs: 95 % des Mietpreises.